Putin: Ukraine er nu på randen af borgerkrig

Ukraine er nu "på randen af en borgerkrig", siger Ruslands præsident, Vladimir Putin, til den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

- Den voldsomme optrapning af konflikten placerer praktisk talt landet på randen af en borgerkrig, siger Vladimir Putin ifølge det russiske nyhedsbureau Itar-Tass.

Telefonsamtalen fandt sted på initiativ fra Tyskland, og begge ledere understregede vigtigheden af de firepartsdrøftelser, der er planlagt til den 17. april, mellem Rusland, EU, USA og Ukraine.

Ukraines regering iværksatte tirsdag sin længe bebudede aktion mod de prorussiske aktivister, der holder politistationer og offentlige bygninger besat i flere byer i det østlige Ukraine.

I byen Kramatorsk blev soldater fløjet ind med helikoptere, og der var meldinger om, at en lignende aktion var i gang i byen Slavjansk.

Putin er vred over, at den ukrainske hær har grebet ind over for prorussiske separatister, og han forventer, at FN's Sikkerhedsråd skarpt fordømmer Ukraine. Det sagde han i en telefonsamtale med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, tirsdag.

Torsdag mødes udenrigsministrene for USA, Rusland og de store europæiske lande i den schweiziske by Genève i et forsøg på at finde en diplomatisk løsning på krisen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip