Putin vil snakke med Merkel og Hollande på tomandshånd

Vladimir Putin vil, når han i næste uge gæster Paris, holde to private samtaler med henholdsvis den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande.

Møderne finder sted fredag 2. oktober i Paris, når de tre stats- og regeringschefer er samlet til drøftelser om Ukraine, siger en rådgiver i Kreml.

Putin vil formentlig også være interesseret i at tale med Merkel om konflikten i Syrien, efter at den tyske kansler har luftet idéen om i højere grad at inddrage blandt andre Iran og Rusland i processen.

- Det er, som jeg ser det, interessant i den aktuelle syriske kontekst, at Merkel de seneste dage har sagt, at der er behov for forhandlinger om Syrien med mange aktører, siger den russiske præsidents udenrigspolitiske rådgiver, Jurij Usjakov.

Usjakov tilføjer, at det blandt andet gælder Iran, Saudi-Arabien og Rusland.

De tre parter har det seneste år holdt en række møder om konflikten i Ukraine, og de blev tidligere på året enige om en våbenhvile for den tidligere sovjetrepublik.

Trods aftalen er kamphandlingerne i Ukraine fortsat, hvilket også var tilfældet efter en lignende aftale i efteråret 2014.

Ifølge Putins rådgiver vil præsidenten holde et bilateralt møde med den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, ved en anden lejlighed.

Alle fire ledere er i Paris 2. oktober, når Minsk-kontaktgruppen er samlet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip