Pytlick er bekymret for sygdom i EM-lejren

Håndboldkvinderne måtte stille op i en svækket udgave til lørdagens mellemrundekamp mod Polen, fordi Louise Burgaard måtte blive på hotellet med feber.

Danmark vandt alligevel med 28-19, men landstræner Jan Pytlick er bekymret for, om andre af hans spillere må lægge sig i de kommende dage. En række spillere og ledere har nemlig allerede været ramt.

- Holdleder Birte Andersen blev først syg i to dage, så var massør Allan Poulsen syg i to dage, og "Spåne" (assistenttræner Ulrik Kirkely, red.) har det stadig i kroppen, siger Jan Pytlick.

Kirkely holder fortsat afstand til spillerne under timeout og træning og blev umiddelbart efter kampen mod Polen sendt hjem i en taxa, så han ikke risikerede at smitte spillerne.

- Pernille Holmsgaard har været syg, Louise Svalastog var sløj i nat. Vi begynder snart at kende den virus, der er i omløb. Jeg må rose Svalastog for den kæmpeindsats, hun leverede mod Polen, når man ved, hvad hun har været igennem.

- Vi gør alt for at undgå det, og vores læge arbejder hele tiden på det. Når man har været syg, er man jo lidt tømt for batteri, og det kan man godt se på nogle af dem engang imellem, siger Jan Pytlick.

Landstræneren er selvfølgelig glad for sejren over Polen, der kom i stand på en god anden halvleg.

Han mener, at hans spillere havde lidt for travlt før pausen, hvor for mange bolde blev smidt væk.

- Vi burde have taget 10 procent af tempoet. I mine øjne var det fire-fem dårlige afleveringer, der gjorde, at vi ikke førte med fire mål ved pausen, som vi skulle have gjort, siger Pytlick.

- Alle var selvfølgelig irriterede i pausen, men vi valgte at se på de muligheder, der var. Og dem fik vi udnyttet i anden halvleg.

Med sejren lever Danmarks medaljechance stadig - i hvert fald indtil mandagens kampe i mellemrunden.

Her møder danskerne værtsnationen Ungarn.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip