Pytlick: Jeg kunne have sikret Danmark VM-medalje

Jan Pytlick ville gerne være fortsat som landstræner for håndboldkvinderne.

Det slår den afgående landstræner fast mandag, hvor han for første gang sætter ord på søndagens udmelding fra Dansk Håndbold Forbund (DHF) om, at samarbejdet mellem parterne stoppede et år før tid efter gensidig aftale.

- Jeg er ked af, at jeg ikke skal føre holdet frem til VM-medalje i Danmark i 2015.

- Det accepterer jeg, men jeg er sikker på, at jeg kunne have gjort det. Det er ikke min beslutning, at jeg skal stoppe, siger Pytlick, som dog tilføjer, at han er "fuldt ud enig i, at der kunne være brug for noget nyt".

Men afskeden, som bliver officiel ved årsskiftet, gør ondt, erkender Pytlick.

- Jeg har levet og åndet for kvindehåndbold i 16 år. Det her har været mit hjertebarn, så det er hårdt ikke at skulle fortsætte. Det startede som et job, men efter så lang tid bliver det som et barn, som man beskytter.

- DHF synes, at der skal nye kræfter til. Jeg er enig i den beslutning og bakker op om beslutningen. Jeg har i fuld enighed med DHF sagt, at jeg træder tilbage, så en ny mand/kvinde kan træde til. Så meget betyder kvindehåndbolden for mig, siger Pytlick.

Den skuffende ottendeplads ved EM tidligere i december var med til at koste Pytlick jobbet, vurderer han.

- Alt i alt må jeg erkende, at vi blev nummer otte, og derfor står vi her i dag. Længere er den ikke.

- Jeg er stolt af de resultater, jeg har lavet som landstræner. Seks medaljer er det blevet til i de år, jeg har været ansat, siger Pytlick.

Det var efter et møde søndag med Morten Stig Christensen, generalsekretær i DHF, og Carsten Grønmann Larsen, DHF-næstformand, at Pytlick fik besked om, at forbundet ønskede en anden til jobbet.

- Jeg har haft opbakning fra ledelsen langt hen ad vejen i mine år her. På det seneste kunne jeg godt have ønsket lidt mere opbakning. Jeg har følt, at jeg har været korsfæstet på væggen og stille og roligt er forblødt.

- Jeg havde forventet mere fra sportschef-rollen, som DHF oprettede. Jeg havde forventet, at det ville rykke mere på tingene. Mere vil jeg ikke uddybe det, siger Pytlick med henvisning til sportschef Ulrik Wilbek, der har været involveret i den evaluering, som har fundet sted efter det skuffende EM.

Pytlick håber på hurtigt at få et job som klubtræner.

- Jeg er ude af det her. Det har været fantastisk. Jeg glæder mig til at træne i en klub igen. Jeg har ikke noget på hånden, men jeg håber sådan set, at der kan ske noget allerede fra 1. januar, hvis nogen har interesse i at ansætte mig, siger Pytlick.

Han var landstræner for håndboldkvinderne over to omgange. Først fra 1998 til 2005 og igen fra 2007 frem til udgangen af 2014.

Det er blandt andet blevet til to gange OL-guld med Pytlick ved roret. Det var i 2000 og 2004.

/ritzau/

 

Dagens Gossip