Pytlick og spillerne har lagt uenigheden bag sig

Når de danske håndboldkvinder lørdag aften møder Ukraine i en EM-kvalifikationskamp i Kolding, er det første gang, holdet viser sig frem for offentligheden siden VM i Serbien i december.

Dermed også første gang siden vinterens evalueringsmøder, hvor bølgerne gik højt, og hvor en række spillere erklærede deres utilfredshed med den spillestil, som landstræner Jan Pytlick holdt fast i frem mod bronzemedaljerne i Beograd.

For tung og for defensiv, lød kritikken specielt fra de spillere, der i deres klubber har været vant til mere tjubang på banen. Men nu er røgen lettet, lyder det fra landsholdslejren.

- Vi trækker 100 procent i samme retning. Det er fortid, og nu ser vi fremad. Vi kan kun lære af det her forløb, siger anfører Line Jørgensen.

Holdet har været samlet i træningslejr siden i mandags.

- Vi har fået snakket tingene igennem, fortæller Jan Pytlick.

- Man evaluerer jo altid efter et mesterskab. Der vil altid være uenighed, og det har der været hver eneste gang, vi er kommet hjem fra et mesterskab, siger landstræneren.

Parterne er blevet enige om at give det offensive forsvar en ny chance og dermed vende tilbage til stilen fra EM i 2012, hvor det danske hold scorede et hav af mål - og i øvrigt også lukkede mange ind i den anden ende.

- Vi skal være klar på at gå over til et 4-2-forsvar, så vi kan skifte mellem formationerne alt efter modstanderen og kampens forløb. Det vil være en rigtig stor styrke, siger Line Jørgensen.

Pytlick varsler før kampen mod ukrainerne, at det kan tage en rum tid, før forsvarsspillet kommer på plads.

- Det er et stort ønske fra spillerne, men det stiller også nogle krav til os alle sammen, at hvis vi skal have det her til at fungere, så skal der arbejdes. Det kommer til at tage tid, og vi må acceptere, at det kommer til at svinge lidt, siger Jan Pytlick.

- Det passer ikke, at vi ikke lavede mange mål på kontra og spillede hurtigt frem ad banen ved VM, for det gjorde vi. Men vi kom ikke til at dække 4-2, men det gør vi så nu. Det er den store forandring, siger Jan Pytlick.

Danmark har indledt EM-kvalifikationen med klare sejre over Østrig og Litauen, og Ukraine er heller ikke en modstander, der bør volde et dansk landshold de store problemer foran eget publikum.

Ukraine vandt sølv ved EM i 2000 og blev nummer fire ved VM tre år senere. Men holdet er i dag langt fra fordums styrke.

- Vi spiller på hjemmebane, og vi er håndboldmæssigt et niveau over dem. Derfor siger jeg også skråsikkert, at vi skal have en sejr.

- Ukraine har skiftet en del ud og har bygget noget nyt op. I forhold til det Ukraine-hold, vi har mødt tidligere, så er der niveauforskel, siger Jan Pytlick.

Kampen mellem Danmark og Ukraine begynder klokken 21.15 lørdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip