Pytlick ryster posen: Fem nye med fra start mod Japan

Det bliver et nærmest helt nyt landshold, der starter på banen, når Danmark senere søndag aften møder Japan i kamp to ved VM i Serbien.

Fem mand er skiftet ud i forhold til startformationen i kampen mod Kina lørdag, og landstræner Jan Pytlick mener det tilsyneladende alvorligt, når han siger, at han vil have hele sin trup i gang i turneringen.

Som landstræneren allerede meddelte i formiddags, får Ann Grete Nørgaard lov at sidde over for at pleje den ankel, hun vrikkede om på i kampen mod Kina. Hendes plads på venstrefløjen bliver overtaget af Maria Fisker.

På den anden fløj starter Maibritt Kviesgaard på bekostning af Trine Østergaard, mens Mette Gravholt afløser Susan Thorsgaard på stregen.

Louise Burgaard kommer til at starte i stedet for Line Jørgensen på højre back, mens det bliver Cecilie Greve og ikke som lørdag Rikke Poulsen, der vogter målet fra kampens begyndelse.

De to eneste gengangere i startopstillingen er Stine Jørgensen på venstre back og Kristina Kristiansen på playmakerpladsen.

- Vi har fokus på at stille med et superstærkt forsvar, siger assistenttræner Ulrik Kirkely, der også varsler to forsvars-angrebsudskiftninger.

- Vi skal have lavet en masse spilstop i Japans angrebsspil, og kan vi det, er der basis for, at vi kan få gang i kontraspillet, lyder den danske slagplan.

Kampen mellem Danmark og Japan starter 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip