Pytlick udtager Svalastog som erstatning for Bonde

Håndboldlandstræner Jan Pytlick har fundet afløseren for Marianne Bonde, som på grund af en skade ikke bliver klar til EM i Ungarn og Kroatien, der begynder i denne uge.

Og han har ikke skullet kigge så langt, for erstatningen er fundet i Bondes klub, København Håndbold.

Den nye spiller i EM-truppen er Louise Svalastog, som med sine 32 år er en erfaren spiller.

Samtidig har hun fordelen af at kende en af de andre forsvarsspecialister på landsholdet, Pernille Holst Holmgaard, rigtigt godt, idet denne også er København-spiller.

Landstræneren og assistenttræner Ulrik Kirkely skulle bruge halvandet døgn på at finde erstatningen for Marianne Bonde, der blev bremset af en korsbåndsskade. Svalastog får billetten ud fra vurderingen, at hun nemt kan glide ind i spillet.

- Vi har tænkt det grundigt igennem og haft alle emner oppe at vende det seneste døgns tid, og vi er kommet frem til, at Louise Svalastog skal med til EM.

- Svalastog er vant til rollen i forsvaret, ligesom hun også kan gå med i kontrafasen og tage stregen i angrebsspillet. Vi vurderer derfor, at hun kan glide godt ind i det spil, vi har trænet i forberedelserne, siger Jan Pytlick i en pressemeddelelse.

Louise Svalastog er noteret for 45 landskampe indtil videre. Hun fik debut i 2006 og spillede sin seneste landskamp op til OL i 2012.

Ved den lejlighed blev hun sendt hjem af Pytlick inden den første kamp ved legene med en begrundelse om, at hun var skadet. Svalastog var efterfølgende stærkt oprevet og mente, at Pytlick havde frataget hende OL-deltagelsen.

- Manden fratog mig min OL-deltagelse. Længere er den ikke. Jeg kan ikke se ham i øjnene og "high five" til, at jeg blev sendt hjem fra noget, som jeg har kæmpet for i mange år.

- Jeg fik ikke mulighed for at udtrykke, at jeg godt kunne spille. Jeg ved ikke, hvad han skulle kunne sige, som kunne gøre det godt igen, sagde hun dengang til Jyllands-Posten.

Hun slog også fast, at hun ikke kunne se sig selv samarbejde med Pytlick igen.

De to har siden røget fredspibe, inden Svalastog blev udtaget til dette års EM-trup. Ifølge Pytlick blev fortiden parkeret og fremtiden debatteret.

I første omgang endte det med en lige ved og næsten-oplevelse i forhold til det forestående EM, men nu har Svalastog altså fået billet og skal med på fredagens flyvetur til Ungarn.

Danmark spiller første kamp ved slutrunden på søndag mod Ukraine.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip