Pytlick udtager teenager til håndbold-VM

Landstræner Jan Pytlick har fredag sat navne på de sidste to spillere, der skal med til VM i håndbold i Serbien, der spilles i december.

Og Pytlick havde en overraskelse i ærmet i form af den blot 19-årige Anne Mette Hansen, der spiller i den næstbedste række for Ajax København.

Den anden plads indtages af playmakeren Jane Schumacher fra Skive, hvilket var mindre overraskende, når man tager Lotte Grigels VM-afbud i betragtning.

- Vi så ingen grund til at udskyde det længere. Jane Schumacher er det naturlige valg på playmakerpladsen, siger Jan Pytlick i en pressemeddelelse.

- Hun har været med i forløbet siden marts, kender aftalerne og glider godt ind i spillet. Og så er hun en god allroundspiller, som jo også til dagligt holder et højt niveau i ligaen, lyder det fra Pytlick.

Venstrebacken Anne Mette Hansen imponerede under sommerens U19-EM og bliver vurderet som et af landets største talenter.

Hun er først i dette efterår kommet med ind omkring A-landsholdet og er først og fremmest med ved VM for at lære.

- Anne Mette Hansen er jo en investering i fremtiden. Hun er en fremadstormende, ung spiller, der har store kvaliteter angrebsmæssigt.

- Hun er faldet godt ind på holdet, og vi er trygge ved at tage hende med og lade hende få noget mesterskabserfaring, lyder det fra landstræneren.

Danmark er i indledende gruppe med Brasilien, Serbien, Kina, Japan og Algeriet ved VM, der for danskernes vedkommende går i gang 7. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip