Pytlick: Vi står godt rustet ved VM

Spillerne drømmer om en medalje, og også hos håndboldlandstræner Jan Pytlick blomstrer optimismen før VM-starten lørdag aften, hvor Danmarks kvindelandshold møder Kina i premieren.

Pytlick mener, at hans hold er bedre end det, der blev nummer fem ved EM sidste år. Frem for alt fordi spillerne kender hinanden bedre, og der har været mere tid til at arbejde med konceptet, der blev indført efter OL i London.

- Vi står godt rustet til dette mesterskab. Vi er klar og glæder os rigtig meget. Vi har haft 14 gode dage, hvor vi har fået arbejdet med mange af de ting, vi gerne vil, siger Jan Pytlick.

Han er dog ikke bleg for, at der stadig er åbne spørgsmål - eksempelvis på målmandsposten, hvor hverken Cecilie Greve eller Rikke Poulsen har meget erfaring.

Det er også vigtigt, at holdet finder balancen mellem højt angrebstempo og solidt forsvarsspil, som er noget af det, der skal forbedres i forhold til EM.

- Når man går ind til sådan en turnering, ved man godt, at der altid er nogle småting, der mangler, eller hvor man er lidt i tvivl.

- Derfor vil vi måle os selv på, hvordan vi udvikler vores spil fra kamp til kamp. Vi skal bygge lag på lag, og det bliver interessant at se, hvordan det går, siger Jan Pytlick.

Efter en overnatning i Beograd er landsholdet fredag ankommet til Nis, hvor de fem indledende kampe skal spilles i løbet af den kommende uge.

Landstræneren råder over en trup, der nu skulle være helt skadesfri.

- Der har været lidt problemer med Mette Gravholt og Louise Burgaard, men de er begge klar og træner med i aften. Så 7-9-13 har vi alle mand klar til at give den gas i kampen mod Kina i morgen.

Danmark møder Kina lørdag aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip