Pytlicks assistent: Disse spaniere skal vi passe på

Skrevet af admin

17/12/2014

Dagens topnyheder

Spanien har tabt de to seneste kampe ved håndbold-EM for kvinder, men holdet har alligevel vist spil på højt niveau, og Danmark får det svært i den afgørende mellemrundekamp onsdag aften.

Sådan lyder analysen fra den danske assistenttræner Ulrik Kirkely, der på et hold fyldt med individualister udpeger fire spillere, danskerne skal være særligt opmærksomme på.

- Nerea Pena er en fantastisk gennembrudsspiller. Det samme er Marta Mangue og Macarena Aguilar. De laver en masse løb uden bold, modtager den i et mellemrum mellem to spillere og kaster sig igennem. Det er de vanvittigt dygtige til.

- Derudover har de Alexandrina Barbosa Cabral, der er en individualist, som vi skal passe meget på, hvis hun rammer sit topniveau, siger Ulrik Kirkely.

Særligt Pena har imponeret og viste i starten af turneringen, hvor farlig hun kan være.

- Hun har virkelig fået drev over sit spil og imponerede især i gruppespillet. Hun har været lidt mere usynlig i mellemrunden, men det har Spanien måske bare været generelt, siger Kirkely.

Pytlicks højre hånd har stor respekt for spanierne, som har vundet de seneste fire indbyrdes opgør mod Danmark.

- Vi skal være forberedte på et spansk forsvar, der kan dække op i flere forskellige formationer. De er meget bevægelige, og der har vi tidligere haft nogle udfordringer.

- Det afgørende bliver, at vi kan få splittet deres forsvar ad og få dem til at arbejde på store områder. Så har vi en chance, siger han.

Kirkely lægger ikke umiddelbart noget i, at det spanske hold kollapsede totalt mod Rumænien i mandags og tabte, selv om spanierne førte 14-9 ved pausen.

- Spanien er ikke det eneste hold, der har prøvet at gå ned i 30 minutter. Det var overraskende, men jeg ved, at Spanien har et niveau, hvor vi skal helt op på øverste hylde, hvis vi skal være med, siger Ulrik Kirkely.

Danmark kan nøjes med uafgjort, mens Spanien skal vinde for at komme i semifinalen. Kampen begynder klokken 18.15.

/ritzau/