Pytlicks assistent om nyt forsvar: Det vil kunne mærkes

Med Marianne Bondes skade skal kvindelandsholdet finde en ny konstellation til midterforsvaret ved EM i Ungarn og Kroatien, og det har givet landstrænerassistent Ulrik Kirkely sved på panden.

Manden, de kalder "Spåne" har nemlig forsvarsspillet som sit primære ansvarsområde, og med kun én træning til at få kørt nyudtagne Louise Svalastog i stilling inden åbningskampen mod Ukraine har han travlt.

- Først og fremmest snakker vi rigtig meget. Mest med Louise Svalastog, som er ny i truppen, men også med de spillere, der dækker op ved siden af hende.

- Man er naiv, hvis man tror, at hun bare kan gå ind, og så bliver det, ligesom det var med Bonde, siger Ulrik Kirkely.

Han forventer, at håndboldkyndige tilskuere hurtigt vil kunne se, at forsvarsspillet bliver en smule anderledes med den nye besætning - primært fordi to spillere ikke er ens.

- Bonde er lidt højere, og derfor behøver hun ikke gå så meget frem mod skytterne. Der er Svalastog nok nødt til at være mere aktiv, og det får også betydning for de folk, der er i forsvaret ved siden af hende, forklarer Kirkely.

Han varsler, at Svalastog kommer i aktion allerede i Danmarks første kamp mod Ukraine søndag aften.

Her er der også mulighed for at prøve andre kandidater til den såkaldte 3'er-position i midten, Anne Mette Hansen og Line Jørgensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip