Qatar frikender amerikansk par for at sulte datter ihjel

Et amerikansk forældrepar er blevet frikendt for at have mishandlet deres otteårige adoptivdatter til døde. Det har en appeldomstol i Qatar bestemt søndag.

Matthew og Grace Huang - et amerikansk par med asiatiske rødder - blev arresteret i januar 2013, efter at deres otteårige datter Gloria var afgået ved døden.

Parret var anklaget for at have sultet deres datter ihjel for derefter at ville sælge hendes organer. Forældrene blev oprindelig idømt tre års fængsel for omsorgssvigt, hvorefter de skulle udvises. Derudover fik de en bøde på omkring 25.000 kroner hver.

Appeldomstolen i Qatar mener, at forældrene er uskyldige efter at have hørt vidner, der har forklaret, at Gloria ikke blev hindret i at leve et almindeligt liv.

Vidnerne har ifølge dommeren fortalt, at de så barnet spise, dagen før hun døde.

- Dette modbeviser anklagen om, at hun blev nægtet mad - en anklage, som domstolen i første instans brugte som grundlag for sin dom, siger dommeren søndag.

Parret får nu lov til at forlade landet.

Anklageren i sagen gik efter at få forældrene dømt til døden.

Parret blev løsladt i november sidste år, mens de ventede på retssagen, men fik ikke lov til at forlade landet for at besøge deres to andre børn, der bor i USA.

Adoptionsbørn og multinationale familier er et sjældent syn i Qatar, som er en lille, konservativ golfstat. De, der har stået på de nu frifundne forældres side, mener, at myndighederne i Qatar misforstod parrets situation.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip