Qatar spiller sig i kvartfinalen ved VM

VM-værterne fra Qatar er klar til kvartfinalen ved VM i herrehåndbold efter sejr på 29-27 over Østrig i Lusail. Qatar var bagud 13-14 ved pausen.

Hjemmeholdet var bedst i slutfasen og trak fra ved stillingen 24-24, hvor nerverne var på højkant i begge lejre.

Flere af Qatars indkøbte spillere havde stor indflydelse i sejren i ottendedelsfinalen. I den hektiske slutfase scorede den cubanskfødte Rafael Capote fem gange og kan læne sig op af store roser for sin indsats.

Østrigerne følte sig en smule bortdømt i slutfasen, men faktum er, at de nok selv var skyld i de fleste af deres 14 udvisningsminutter mod Qatars kun seks.

Qatars mandskab med købte spillere har gjort det ganske fint hidtil ved VM. Det gælder måske i særlig grad Zarko Markovic. Den store spiller fra Montenegro scorer masser af mål, og han havde store aktier i Qatars comeback i begyndelsen af anden halvleg.

Markovic stod for otte af Qatars scoringer undervejs, men han stod en smule i skyggen af Rafael Capote i kampens sidste kvarter.

Hjemmeholdet var nede med et mål ved pausen, men scorede tre mål i træk og førte med to mål kort inde i anden halvleg. Derfra blev kampen særdeles nervepirrende.

Også Bertrand Roine, som blev verdensmester med Frankrig i 2011, forstod at brage igennem, når der var brug for det.

En tominutters udvisning blev dyr for Qatar midt i anden halvleg. Østrigerne vandt perioden med 2-0 og fik indhentet gæsterne til uafgjort 21-21.

I kvartfinalen møder Qatar vinderen af ottendedelsfinalen mellem Tyskland og Egypten.

I søndagens anden tidlige ottendedelsfinale vandt Slovenien med 30-28 over Makedonien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip