Qatar-VM-kritiker: Lad os komme i gang

Briten Jim Boyce er vicepræsident i fodboldens verdensforbund Fifa. Selv om han er vicepræsident, har han været kritisk overfor forbundets valg af Qatar som værtsnation i 2022, først og fremmest på grund af ørkenstatens varme i sommermånederne.

Nu har Fifa besluttet at rykke VM-slutrunden fra den traditionelle termin i juni og juli til november og december.

Fifa meddelte torsdag, at finalen skal spilles på Qatars nationaldag den 18. december.

Det får Jim Boyce til at kalde på samarbejde. Nu er beslutningen taget, så er det bare om at komme i gang, mener han.

- Det er et år ud af kalenderen, og jeg mener, at hvis alle arbejder sammen i et år, kan vi få det til at fungere, så alle bliver tilfredse, siger vicepræsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP i forbindelse med et møde i Fifas eksekutivkomité fredag.

Europæiske klubber kræver kompensation for at skulle afbryde deres økonomisk givtige ligaer, men det europæiske fodboldforbund, Uefa, bakker op om flytningen.

Ifølge den engelske tv-station Skysports vil VM-slutrunden i november og december betyde flytning af 157 fodboldkampe i Englands to bedste fodboldrækker og i pokalturneringen.

I Spanien, Italien og Tyskland vil henholdsvis 73, 68 og 62 kampe blive påvirket i samme periode.

Men Jim Boyce mener også, at der er store fordele ved flytningen.

- Alle de tilskuere, som tager til Qatar vil have en vidunderlig tid vurderet ud fra klimaet. Desuden vil spillerne være mere friske end de nogensinde har været ved en VM-slutrunde. Så lad os komme i gang, siger han.

Det forventes, at Fifa-præsident Sepp Blatter snarest - måske allerede fredag - annoncerer slutrundens startdato. Turneringen bliver efter alt at dømme skåret ned fra de sædvanlige 32 dage til 28 dage.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip