Qatars emir: Qatar laver et af historiens bedste VM

Qatar kommer til at arrangere en af fodboldhistoriens bedste VM-slutrunder.

Det siger emiren af Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, som et svar på det stigende pres fra fodboldverdenen, som ønsker at fjerne VM-slutrunden i 2022 fra landet, der mangler den infrastruktur og sportskultur, som de mere traditionelle fodboldlande besidder.

Mange mener, at en VM-slutrunde om sommeren i Qatar er umulig på grund af varmen. Problemet er bare, at i de største fodboldligaer i Europa er man stærkt imod at flytte slutrunden til om vinteren.

Desuden er der rapporteret om elendige arbejdsforhold for dem, som arbejder på at bygge arenaer til slutrunden. Flere er blevet dræbt i arbejdsulykker de seneste måneder.

Ydermere er Fifa under anklage for at have taget imod bestikkelse for overhovedet at placere slutrunden i golfstaten.

- Folk må forstå, at Qatar havde det bedste bud, og Qatar vil levere en af de bedste slutrunder nogensinde, siger emiren i et interview med tv-stationen CNN. Et interview, som bliver omtalt som det første han nogensinde har givet i sin tid som stats- og regeringschef i landet.

Ifølge Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani kan Qatar sagtens arrangere en VM-slutrunde i sommervarmen. Og for den sags skyld også om vinteren.

- Vores bud var på et VM om sommeren. I sidste ende må Fifa afgøre, hvornår der er den bedste tid på året.

Landet producerer nogle avancerede aircondition-anlæg, som skal kunne holde arenaerne kolde for både spillere og tilskuere.

- Vi har haft denne teknologi nu i 10 år, og det virker på et af vores stadioner. Det vil 100 procent sikkert virke til VM-slutrunden, siger han.

Ifølge tidligere beregninger skulle 4000 arbejdere komme til at miste livet frem mod VM-slutrunden på grund af dårlige arbejdsforhold. Det lover emiren, at hans regering har sat en stopper for.

- Vi tager det meget alvorligt. Vi har ændret på vores love, og vi håndhæver dem. Det kan jeg fortælle, fordi jeg er personligt ramt af situationen.

Hvis Fifa vil flytte VM-slutrunden væk fra Qatar eller væk fra sommeren, ventes det afgjort senest næste forår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip