Quintana: Nu er Contador den største rival

Før Vuelta a Espana lignede Tinkoff-Saxo-kaptajn Alberto Contador ikke en mand, som skulle køre efter den samlede sejr. Det var heller ikke det, han selv sagde.

Men efter at han søndag angreb på det afsluttende bjerg op til Valdelinares og havde held til at køre fra både Chris Froome (Sky) og Alejandro Valverde (Movistar), er det anderledes.

Nairo Quintana (Movistar) og Joaquim Rodriguez (Katusha) kunne lige akkurat følge Contador, og Quintana, som nu fører Vueltaen med et forspring på tre sekunder til spanieren, mener, at Contador nu bliver hans store konkurrent til den samlede sejr.

- Albertos angreb var ret stærkt. Froome er topfavorit til enkeltstarten (tirsdag, red.), men Contador er min primære rival i kampen om Vueltaen, siger Nairo Quintana, som altså holder hviledag med løbets førertrøje på sit hotelværelse.

Alberto Contador udgik af Tour de France med et brud på skinnebenet efter et styrt, og da han meldte sig klar til Vueltaen, var det kun med henblik på etapesejre i løbets sidste uge - for han mente, at han var et stykke fra topformen.

Sådan så det ikke ud søndag, hvor også Bjarne Riis slog fast, at hans spanske rytter nu kører efter at vinde løbet.

Chris Froome udgik også af Tour de France efter et styrt og var den umiddelbare favorit til årets Vuelta, men selv om hans Sky-hold søndag tog styringen på det afsluttende bjerg, måtte han kapitulere, da Contador angreb for alvor.

Alligevel mener Quintana, at Froome kan komme tilbage på tirsdagens enkeltstart over knap 37 kilometer.

- Jeg blev overrasket over, at Froome røg af, men måske havde han bare en dårlig dag. Det kan alle have. Han er stadig favorit til enkeltstarten, og jeg er sikker på, at han nok skal være der, siger colombianeren, som sidste år blev nummer to i Tour de France.

Vuelta a Espana slutter den 14. september.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip