Qvortrup: Thorning tilbød mig job som spindoktor

Den tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, blev i 2007 tilbudt jobbet som spindoktor for den daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt (S). Det skriver Qvortrup selv i en ny bog ifølge Politiken.

- I sommeren 2007 bliver jeg ringet op af en mand, som jeg ikke vil sige, hvem er, der tilbød mig jobbet, siger Henrik Qvortrup til Ritzau.

Tilbuddet kom i 2007, hvor Henrik Qvortrup stadig var chefredaktør på Se og Hør. Hans daværende job og fortid taget i betragtning synes han selv, at det var et mærkværdigt jobtilbud.

- Anno 2007 var jeg chefredaktør på Se og Hør, og jeg havde tidligere ernæret mig ved at rådgive ham, som Thorning havde lovet, hun skulle slå. Den vej rundt var det en lidt sjov opringning.

Henrik Qvortrup skriver ifølge Politiken i bogen, at han fik et opkald med jobtilbuddet, mens han var ude og vandre med sin ældste søn i Slovakiet. Han takkede nej, fordi han ikke så et perspektiv i jobbet.

- Havde jeg ment, at Helle Thorning-Schmidt havde en reel chance for at slå Anders Fogh, havde jeg meget vel fundet på at gribe chancen, siger Qvortrup til Politiken.

Senere skiftede han jobbet som Se og Hørs chefredaktør ud med en stilling som politisk redaktionschef på TV2.

I april 2014 blev Henrik Qvortrup sammen med en anden tidligere Se og Hør-redaktør, Kim Henningsen, af politiet sigtet for at skaffe sig adgang til andres dataoplysninger, at betale bestikkelsespenge til personer og særlig grov overtrædelse af markedsføringsloven.

Bogen "Q" udkommer tirsdag på People's Press.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip