R afviser dagpengekritik: Vi er ikke stopklods

Hvis det ikke var for De Radikale, var der blevet ændret på dagpengesystemet med det samme.

Sådan lyder anklagen mod regeringspartiet fra SF-formand, Pia Olsen Dyhr, i fredagens udgave af Jyllands-Posten.

Men arbejdsmarkedsordfører Nadeem Farooq afviser, at De Radikale tvinger Socialdemokraterne til at afvente dagpengekommissionens rapport mod deres vilje.

- Det er spekulation. Selvfølgelig er dagpengene noget, der bekymrer baglandet hos Socialdemokraterne, men det gør det også hos De Radikale. Især hvis der bliver dannet et billede af, at vi ingenting gør, siger han til Ritzau og påpeger:

- Man er nødt til at forholde sig til, hvad regeringen rent faktisk melder ud i stedet for at lege gættelege om, at nogen mener noget andet, end de siger.

Ordføreren oplever, at hans parti bliver gjort til "syndebuk" af SF, som vil "markere sig politisk".

- Jeg er noget forundret over, at vi bliver beskyldt for at være stopklods, når vi i samarbejde med SF har sikret forsørgelse for 90 procent af de udfaldstruede, siger han.

Modsat Socialdemokraterne stemte De Radikale for halveringen af dagpengeperioden, som blev vedtaget i 2010, men Nadeem Farooq påpeger, at partiet har indset, at reformen var "hastværk".

- Vi har indrømmet, at det var en alt for hård og asocial indfasning af dagpengereformen. Derfor valgte vi at lave en midlertidig arbejdsmarkedsydelse, som løber frem til 2016, så vi i mellemtiden kan lave en ordentlig social løsning på dagpengene, påpeger han.

Partiet mener således ikke, at det nuværende dagpengesystem er langtidsholdbart.

- Vi er enige i, at vi skal have en permanent løsning på dagpengene, men først efter dagpengekommissionen, siger Nadeem Farooq.

Dagpengekommissionens anbefalinger ventes ved årsskiftet 2015/2016.

/ritzau/

 

Dagens Gossip