R: Blå blok tilbyder ikke mere natur end os

Blå bloks planer om at lade 20 procent af de danske statsskove ligge urørt hen er en grundlæggende god idé.

Det mener De Radikales miljøordfører, Lone Loklindt (R), der alligevel tøver med at støtte oppositionens anvisninger.

Forslaget, der præsenteres af Venstre, begrænser sig nemlig ikke til at frede skovene. Snarere er der tale om en form for byttehandel, påpeger De Radikales miljøordfører.

- Jeg vil sådan set også rigtig gerne have mere urørt skov, men sagen er den, at de tilsvarende vil reducere naturarealer, der er udtaget i det åbne land gennem regeringens Naturplan Danmark, siger Lone Loklindt.

Venstres miljøordfører, Henrik Høegh (V), fremfører, at det både er bedre og billigere at gøre noget for den biologiske mangfoldighed i skovene end i landbrugslandet.

- Hvis vi vil gøre noget for at øge biodiversiteten herhjemme, så kunne vi langt billigere og langt hurtigere gøre noget for langt flere arter, hvis vi laver noget urørt skov.

- Vi synes, det her er en genial idé. Med vores plan får man meget mere miljø for pengene, og vi ødelægger ikke arbejdspladser og vækst i fødevaresektoren, siger han.

Men sådan kan regnestykket ikke gøres op, mener Loklindt.

- Jeg er enig i, at urørt skov giver en rigtig høj biodiversitet, men det er ikke sådan, at der ikke er vigtig biodiversitet i det åbne land.

- Samtidig giver det åbne land en kæmpe gevinst i forhold til naturværdi, og det giver en kæmpe værdi i forhold til vores grundvand, når der ikke bliver gødet og sprøjtet, siger Lone Loklindt.

Hun kritiserer desuden, at blå bloks plan vil koste Miljøministeriet 10 millioner kroner om året i mistede udgifter for salg af tømmer.

- På den måde vil det bare gå ud over andre ting, der har noget med miljø og natur at gøre, mener miljøordføreren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip