R: Genoptjeningsforslag løser ikke dagpengeproblem

De forslag, der er på bordet i debatten om dagpengesystemet, vil ikke løse systemets grundlæggende problemer.

Det mener den radikale finansordfører, Camilla Hersom, som tirsdag er blevet mødt af en byge af dagpengespørgsmål under førstebehandlingen af regeringens finanslovforslag.

- Der er ikke noget, der tyder på, at de løsninger, der er på bordet, vil løse situationen for ret mange, konstaterer hun fra Folketingets talerstol.

Blandt andet har SF og Enhedslisten i fælles front slået til lyd for en halvering af genoptjeningsperioden fra 52 til 26 uger.

Det forslag har Dansk Folkeparti tidligere støttet, men De Radikale er skeptiske over for effekten.

- Mange af dem, der har mistet dagpengene, har ikke haft arbejde i et halvt år og vil ikke få dagpenge af, at man ændrer genoptjeningsperioden, påpeger Camilla Hersom.

Hun angriber samtidig venstrefløjens fortælling om, at samtlige af de mere end 40.000 danskere, der har opbrugt deres dagpenge, står i en kritisk situation.

Den radikale ordfører påpeger blandt andet, at hver femte har fået et job.

- 20 procent er da mange. Det er i hvert fald 20 procent, vi ikke behøver at bekymre os om, lyder det fra Camilla Hersom.

Den udmelding provokerer Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen.

- Jeg er virkelig ked af, at ordføreren mener, at de 20 procent behøver vi ikke at bekymre os om. Det skal vi i høj grad, for en stor del af dem vil ikke kunne nå at genoptjene dagpengeretten med de konjunkturer og de udsigter, der er lige nu, påpeger han.

Men den kritik affejer Camilla Hersom:

- Jeg er ikke enig med Finn Sørensen i, at vi skal betragte alle mennesker som stakler, som det skal være synd for. Det bedste, der kan ske, er, at folk får et arbejde. Det er ikke et mål i sig selv, at folk skal være på dagpenge, erklærer hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip