R-leder: Syriske flygtninge bliver i Danmark i årevis

De syriske flygtninge, der kommer til Danmark i øjeblikket, kan ende med at blive her i mange år. Derfor er der behov for at se realiteterne i øjnene og glemme al snak om, at syrerne er her i en kort periode.

Sådan lyder meldingen fra den radikale leder, økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, der i disse dage nærstuderer krigens konsekvenser på en rejse i Mellemøsten, skriver Politiken.

- Det samlede billede er, at der ikke er udsigt til, at de her mennesker kan vende hjem til Syrien. Vi er nødt til at planlægge efter, at det sagtens kan være i årevis. Vi håber, at der kommer fred i Syrien, og hellere i dag end i morgen.

- Men vi kan ikke tillade os at planlægge efter det. Det gør man heller ikke hernede, siger Morten Østergaard til Politiken.

Regeringen er ellers ved at få vedtaget en ny, midlertidig opholdstilladelse på et år til krigsflygtninge, der herefter må vente et år på at få familiesammenføring. Men Morten Østergaard er ikke i tvivl om, at bekendtskabet bliver meget længere.

Han vil samtidig sikre fuldt integrationsprogram fra den dag, krigsflygtningene opnår asyl.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Ole Hækkerup, vil ikke afskrive muligheden for at sende syrere på midlertidigt ophold hjem efter et år.

- Man kan ikke vide, hvordan tingene udvikler sig på Jorden. Jeg vil nødig fremskrive, hvordan der ser ud i Mellemøsten om et år, siger politisk ordfører Ole Hækkerup til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip