R: Reformer fortsætter med social balance

Regeringen vil skaffe job til flere danskere. Derfor går SR-regeringen videre ad reformvejen, hvis den genvinder magten ved folketingsvalget. Der skal dog være social balance, så reformer ikke øger fattigdom.

Det siger De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard efter et udspil fra Dansk Arbejdsgiverforening, der vil have overførselsindkomsterne nedsat.

- DA sætter fingeren det rigtige sted. Der er et udtalt behov for at få flere danskere i arbejde i det kommende tiår. Derfor har jeg sat målet om tre millioner i arbejde, så vi altid er flere, der arbejder, end der skal forsørges, siger Morten Østergaard.

- Det er vigtigt, at der en en social balance, så reformerne får flere i arbejde og ikke skaber fattigdom, siger De Radikales leder.

Han vil sænke skatten på arbejde og hæve boligskatten, når den politiske aftale om skatten udløber i 2020.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser DAs forslag.

- Det, synes jeg, er en virkelig dårlig idé. Vi taler om førtidspensionister, der er på førtidspension, fordi de ikke kan arbejde. For dem vil man sætte ydelsen ned med 4000 kroner, siger hun.

Morten Østergaard vil ikke kommentere DAs konkrete forslag. Han påpeger, at SR-regeringen har reformeret kontanthjælp, så flere unge end før uddanner sig.

- Det er vigtigt, at vi på én og samme tid får flere danskere i arbejde og bevarer et stærkt, socialt sikkerhedsnet for dem, der har brug for en ekstra hånd i ryggen, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Så man kan ikke presse et cigaretpapir ned mellem dig og Thorning?

- Vi har gennemført reformer, som har fået flere danskere i arbejde. Vi kan se, at det virker. Derfor er det regeringens tilgang. Men det er også klart, at vi gennemfører ting med social balance. Målet er at få flere i arbejde, ikke at få flere fattige, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip