R: Regeringen har en dårlig vane med at lukke kommissioner: Denne gang er det på pensionsområdet

Det er en uskik, når den nye regering lukker kommissioner, kort efter den er tiltrådt.

Det mener Radikale Venstres finansordfører, Martin Lidegaard, efter regeringen fredag meldte ud, at den nedlægger Pensionskommissionen, som SR-regeringen i 2014 bad se på problemer for pensionister uden egen opsparing.

- Jeg synes, denne her regering har en ualmindelig dårlig vane med at lukke kommissioner. Det er en uskik, for så er det arbejde, der er foregået indtil nu, spildt, og problemstillingen forsvinder jo ikke, fordi regeringen nedlægger kommissionen, siger han.

Dermed refererer Martin Lidegaard samtidig til regeringens nylige nedlæggelse af Irak- og Afghanistankommissionen.

- Det med ikke at ville tage imod faglige råd og ikke ønske at kulegrave områder for at blive klogere, er jeg selvsagt imod. Jeg ærgrer mig rigtig meget over det, for de her gode folk har allerede siddet et godt stykke tid og læst på temaet.

Skatteministeriet annoncerede fredag nedlæggelsen af Pensionskommissionen i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at regeringen i foråret 2016 vil gennemføre en pensionsreform, "hvis hovedsigte er, at restgruppen af personer uden egenopsparing til alderdommen reduceres markant."

Det var med daværende skatteminister Morten Østergaard (R) i front, at SR-regeringen i 2014 nedsatte Pensionskommissionen. Men på grund af sommerferien, er det finansordfører Martin Lidegaard, der kommenterer på sagen.

Han siger, at Radikale Venstre er klar til at indgå i forhandlinger om en kommende pensionsreform, men han understreger, at der er behov at tænke sig grundigt om.

- Vi nedsatte kommissionen, fordi det ikke er noget enkelt område. Det er noget, der fortjener grundig omtanke, siger han.

- Hvis man både skal komme de svageste pensionister til hjælp og samtidig lave et økonomisk bæredygtigt system, så kræver det en større reform og en omkalfatring af den måde, vi har tænkt pension på i Danmark.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, oplyser ministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip