R roser S for planer om vækst i offentlig sektor efter 2020

Selvom de to regeringspartier søndag fremlagde hver sin økonomiske plan frem til 2025, så modsatte De Radikale sig ikke Socialdemokratiets ønske om vækst i den offentlige sektor efter 2020.

- Jeg vil gerne rose Helle Thorning-Schmidt for nøgternt at fremlægge, hvad der skal til for at finansiere den velfærd, som vi kender den i dag – også efter 2020. Det er en vigtig og relevant diskussion, sagde Morten Østergaard (R) til pressemødet for De Radikales økonomiske plan.

De Radikale forsikrer, at der skal være råd en vækst i den offentlige sektor på 0,6 procent årligt også efter 2020, som Socialdemokratiet også har foreslået.

- Vi skal forsat kunne betale for vores velfærd. Presset fra demografien på vores velfærd skal kunne håndteres, også efter 2020. Vi foreslår, at den årlige vækst på 0,6 procent årligt videreføres efter 2020, skriver partiet i deres 2025 plan.

Selvom De Radikale altså accepterer fremskrivningen af væksten i det offentlige, så adskiller de to partiers planer sig dog væsentligt fra hinanden, når det kommer til ønsket om reformer.

- Jeg synes, det er værd at notere sig, at det ikke kunne lade sige gøre at bevare den velfærd, vi har, hvis vi ikke havde gennemført de reformer, vi har, sagde Morten Østergaard til pressemødet.

I modsætning til Socialdemokratiet ønsker Morten Østergaard at ophæve skattestoppet på ejendomsværdiskatten og lade alle boligskatterne følge lønudviklingen efter 2020.

Samtidig vil de fremrykke tilbagetrækningsreformen, og de vil sikre, at danske virksomheder får lettere adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Det skal blandt andet finansiere skattelettelser for alle danskere i arbejde, så ingen danskere kommer til at betale mere end 50 procent i skat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip