R: Sådan finder vi de 13 milliarder til skattelettelser

De Radikales fremtidige skattelettelser for 13 milliarder kroner skal finansieres ved at få flere udlændinge til Danmark og i job, og ved at få danskerne til at gå senere på pension allerede fra 2025.

Det fremgår af De Radikales økonomiske 2025-plan, som de præsenterer søndag.

Partiet har allerede tidligere i valgkampen fremlagt, at de ønsker skattelettelser i både bunden og toppen af indkomstskalaen for 13 milliarder kroner.

Men hidtil har det været usikkert, hvordan De Radikale vil finde finansieringen til deres skattelettelser.

- Det er ikke ved at rykke rundt på pengene eller spare os til det. Det er rent gennem reformer, at vi reelt kan lette skattetrykket for alle, siger Sofie Carsten Nielsen (R) til Ritzau og garanterer, at 2025-planen er gennemregnet:

- Det er gennemregnet, og pengene kommer dels af at fremrykke tilbagetrækningsreformen til 2025, og dels af at sænke beløbsgrænsen for, hvad udlændinge minimum skal tjene for at arbejde i Danmark.

De Radikale fortæller til Ritzau, at sænkningen af beløbsgrænsen og fremrykningen af tilbagetrækningsreformen alene skal bære finansieringen af skattelettelserne.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen kan man ved at få flere udlændinge i arbejde sikre et økonomisk opsving, der kan være med til at finansiere skattelettelserne, men partiet bliver ikke mere konkrete end det.

- Det vi fremlægger i dag, det er en samlet plan for noget af det dansk erhvervsliv efterspørger, nemlig at lette skatten på arbejde hele vejen rundt, så det bliver muligt at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, uanset hvor de kommer fra, og så det bliver muligt at gribe opsvinget, siger hun.

Konkret vil De Radikale hæve det såkaldte beskæftigelsesfradrag, som alle arbejdende danskere får med otte milliarder kroner, og i toppen af skalaen vil de bruge fem milliarder kroner på at sænke top skattesatsen med seks procentpoint.

På den måde skal ingen danskere betale mere end 50 procent af deres løn i skat.

Der er dog intet, der tyder på, at De Radikale vil kunne få opbakning til de reformer, som de ønsker skal finansiere deres skattelettelser. Kun Liberal Alliance ønsker eksempelvis samme fremrykning af tilbagetrækningsreformen som De Radikale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip