R: Venstres udflytningsplan er gammeldags

Venstre-regeringens plan om at flytte tusindvis af statslige arbejdspladser rundt i landet - fra de store byer til provinsen - får i princippet opbakning fra De Radikale.

Men også kun i princippet.

- Vi er helt enige i, at strømmen at statslige arbejdspladser skal vendes. Staten skal ikke være et københavnerfænomen, siger partiets ordfører for landdistrikter, Andreas Steenberg.

- Men det, Venstre har lagt op til, er håbløst gammeldags. Vi foreslår i stedet en model, hvor vi skaber en langt mere moderne og decentral sektor, siger han.

- Konkret vil Radikale oprette en lang række huse i alle regioner i Danmark, hvor medarbejdere fra forskellige ministerier og styrelser arbejder side om side, og de vil nemt og gnidningsfrit kunne samarbejde med deres kolleger i resten af landet, siger han.

- De skal sammen løse myndighedsopgaver, hvor det giver mening. Det vil give et nyt og mere bredt perspektiv på den offentlige opgavevaretagelse, lyder det.

Ifølge Ritzaus oplysninger omfatter regeringens udflytningsplan op imod 4000 arbejdspladser, der skal flyttes til 38 byer.

Klokken 12 fremlægger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en stribe af regeringens ministre alle detaljer i planen, der beskrives som historisk omfattende.

Det fulde omfang af planen - og det tempo, den skal udrulles i - kendes endnu ikke. De økonomiske vismænd og tænketanken Kraka har tidligere påpeget, at udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen ikke har stor - om nogen - effekt på produktiviteten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip