Råd: Spritbilister skal behandles

Skrevet af admin

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Tirsdag får politiet nye beføjelser til at begrænse antallet af påvirkede bilister på de danske veje.

En lovændring, som Folketinget vedtog i april, giver blandt andet politiet bedre mulighed for at konfiskere spritbilisters biler.

Men hos Rådet for Sikker Trafik efterlyser direktør Mogens Kjærgaard Møller imidlertid, at politikerne tænker i nye baner.

- Jeg tror, man skal forlade forestillingen om, at man kan straffe sig til yderligere trafiksikkerhed i forhold til de her personer, siger direktøren, der selv har en fortid i Københavns Politi.

For selvom han er glad for, at politikerne har fokus på spritbilisme, så tvivler han på effekten af den nye lovændring.

- Det er folk, der har et alkoholproblem, som er åbenlyst for omverdenen, og som stadigvæk kører rundt ude på vejene. Politiet tager dem igen og igen, og selvom de får mulighed for at konfiskere en gammel rustbunke, så vil du stadig se dem derude, siger direktøren og tilføjer:

- De finder en ny rustbunke at køre rundt i, så hvis du vil det til livs, må du behandle det, der er årsagen til, at de kører i trafikken med en promille på over to, og det er deres alkoholproblemer.

Ritzau ville gerne have interviewet justitsminister Karen Hækkerup (S) om den nye lovændring, men det afviste ministeriets kommunikationsafdeling mandag og henviste i stedet til hendes partifælde retsordfører Trine Bramsen.

Og hun har tiltro til den nye lov, selvom Justitsministeriet oplyser, at man ikke har regnet på den forventede effekt af de nye regler.

- Det har været muligt i meget begrænset omfang at tage biler fra gengangere, og vi ved fra politiet, at det har været succesfuldt, forklarer Trine Bramsen.

Hun er dog ikke afvisende over for at inkorporere behandling i den fremtidig lovgivning.

- Det ene udelukker ikke det andet, og sundhedsministeren har initiativer i gang på behandlingsområdet, konstaterer retsordføreren.

/ritzau/