Rådhuspolitikere: Bandidos-svar er spil for galleriet

- Det er ren spil for galleriet og teatertorden, når Bandidos' advokat, Michael Juul Eriksen, skråsikkert påstår, at sagen om rockerborgen i Vanløse kan risikere at trække sig over tre til fire år.

Sådan lyder det samstemmende fra Jakob Hougaard (S) og Jakob Næsager (C), der begge er ordførere for deres partier i Teknik- og Miljøudvalget i Borgerrepræsentationen i København.

De går forrest i kampen om at få rockerne flyttet fra deres hus på Tudskærvej og arrangerede for en ugen siden et fakkeltog i protest mod rockerborgen.

Rockerne skaber utryghed i et roligt villakvarter, mener politikerne.

Advokat Michael Juul Eriksen sagde lørdag til Ritzau, at han vil gå til Natur- og Miljøklagenævnet med sagen og bagefter videre til domstolen. Dermed mener han, at sagen kan vare i flere år.

Men Jakob Næsager vurderer, at det er urealistisk, at sagen bliver trukket i langdrag.

- Han har ikke noget at have det i. Københavns kommune handler med den fornødne hast. De (rockerne, red.) har nu fået en partshøring, og de har nu 14 dage til at reagere, siger han.

Hvis rockerne ikke reagerer på høringen og tager sagen videre i retten kan det ifølge Jakob Næsager blive en dyr affære, da de stadig vil modtage bøder.

Han udtaler, at han sjældent har set en kommune handle så hurtigt og resolut.

- Mandag traf vi beslutning om, at det her skulle sættes i værk. Allerede fredag kom partshøringen, siger han.

Ifølge politikerkollegaen Jakob Hougaard fra Socialdemokraterne bliver det den letteste sag i verden, at overbevise byretten om de store gener, der er ved at have en såkaldt rockerborg i baghaven.

- Hvis Bandidos-advokaten ikke har flere argumenter, når partshøringen er færdig, så kan rockerne lige så godt begynde at pakke flyttekasserne allerede nu, siger han.

Rockerne har indtil 25. oktober til at blive hørt i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip