Rådmand raser: Gellerup-unge sendes på ferie med hjælp fra kommunen

De unge skal blandt andet på gåtur i Paris' kloakker og se de kendte turistattraktioner. Men det skal kommunen ikke støtte, mener Marc Perera Christensen. Pengene burde i stedet gå til de mange hjemløse i Aarhus, siger han til TV2 Østjylland.

- Det er ikke en kommunal kerneopgave, siger han.

Læs også: Søster: Unfair at blive smidt ud

Lederen af fritidsklubberne Gellerup-Toveshøj, Anders Glahn, mener dog, at pengene er godt givet ud, da børnene ellers aldrig kommer nogen steder.

- Det er en lille investering i forhold til socialt forebyggende og præventive arbejde, vi synes, der lykkes ved at få sådan nogle ture her til at fungere, siger han.

En af grundene til at turen til Paris møder kritik, er, at 35 unge fra Gellerup for to måneder siden var på en kommunalt støttet ferie i Alanya i Tyrkiet. De blev beskyldt for at hærge hotellet og opføre sig provokerende og truende.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det er dog ikke de samme unge, der skal til Paris.

- Det er jo pinligt at se unge mennesker, der ter sig som tosser, finansieret af det offentlige. Det, synes jeg, er meget, meget krænkende for alle de mange, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger Marc Perera Christensen.

Han foreslår, at man i stedet samler flasker eller sælger juletræer for at rejse penge til turen.

Er det ok, at kommunen hjælper dårligt stillede børn med at komme ud at rejse? Eller skal de selv finde pengene? Deltag i debatten her.

 

Dagens Gossip