Rådne æg kan kurere din rygetrang

Drop plaster, tabletter, tyggegummi og terapi.
Forskere har fundet en helt ny, effektiv og temmelig ildelugtende metode til at få folk til at kvitte smøgerne.

Det skriver The Journal of Neuroscience ifølge Voksnekvinder.dk.

Metoden er opstået på baggrund af et forsøg ved Weizmann Institute of Science, og går ud på at udsætte rygetrængende mennesker for ulækre lugter, mens de sover.

Under forsøget blev nogle af de 66 frivillige rygere udsat for eksempelvis lugten af rådne æg eller fisk, samtidig med lugten af cigaretrøg, mens de sov. Herefter de blev bedt om at notere, hvor mange cigaretter, de havde tændt i den efterfølgende uge.

Gruppen, som blev udsat for lugte, kunne ikke huske det, da de vågnede dagen efter. Alligevel gjaldt det for dem alle, at de røg mindre den næste uge, hvorimod deltagerne, som ikke havde været udsat for lugt, pulsede videre som de plejede.

I de allerbedste tilfælde røg deltagerne 30 procent færre cigaretter. For alle dem gjaldt det, at de blev udsat for lugte, mens de var midt i deres REM-søvn.

- Vi har endnu ikke opfundet en måde at sikre rygestop, mens du sover. Det vil kræve et mere omfattende forsøg. Men vi har vist, at associering kan finde sted under søvn, og at dette kan føre til ideelle adfærdsændringer, siger en af forskerne bag lugtforsøget, Anat Arzi.

 

 

Dagens Gossip