Rabarber-syltetøj eksploderede og ødelagde lejlighed

Ann Katrine Warren

|

11/07/2013

Dagens topnyheder

66-årige Margret Goodwin blev vækket af et kæmpe brag en tidlig morgen. Hun stod op til et forfærdeligt syn og en lejlighed i kaos, men da hun så, at køleskabsdøren var fløjet tværs over køkkenet og havde slået et stykke af en væg, anede hun ikke, hvad der var sket.

At det kunne være noget så "uskadeligt" som et glas syltetøj, der var synderen, havde hun ikke drømt om.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Af frygt for at der skulle ske flere eksplosioner tilkaldte den britiske kvinde brændvæsenet, som også kunne konstatere voldsomme skader på lejligheden. Blandt andet var loftet blevet løftet af trykket fra eksplosionen og flere mure var revnet.

Det var dog ejendommens vicevært, som til sidst sporede eksplosionen til et glas rabarber-styletøj, som Margaret Goodwin få dage tidligere havde fået af en veninde.

LÆS OGSÅ: Dødfødt barn vågnede op i hospitalskapel

- Det havde kun stået i køleskabet i fem dage, og jeg glædede mig til at nyde det. Jeg forventede ikke, at det ville sprænge i luften, før jeg nåede så langt, siger den ældre kvinde til The telegraph.

Syltetøjet var begyndt at gære, hvilket havde udviklet gas. Da køleskabet havde været lukket i omkring 12 timer, blev trykket for stort, og køleskabet blev sprængt åbent af en eksplosion.

Der var så voldsomme kræfter i spil, at Margeret Goodwin formentlig var blevet dræbt, hvis hun havde stået foran køleskabet, da det eksploderede.