Rablende rapper udnævnt til æresdoktor

Grænsen mellem galt og genialt er hårfin for rapperen Kanye West. Til trods for sine til tider iltre udbrud og uregerlige utilregnelighed har den 37-årige rimsmed tidligere læst på universitetet og er blev belønnet med legater for sine talenter.

Derfor modtog Grammy-vinderen mandag en æres-doktorgrad fra School of the Art Institute of Chicago af universitets dekan, Lisa Wainwrigt.

- Kanye tror på, at det ikke handler om musik, men hvad man udtrykker igennem den. Ved at bruge kunsten som afsæt er han blevet en kunst-mogul, lyder noget den fornemme begrundelse.

Som ung studerede Kanye West først kunst og blev senere forflyttet til Chicago State University for at studere engelsk, men valgte at droppe ud for at forfølge rapper-drømmen, og det beundrer dekanen.

- Jeg synes, det er fantastisk. Her er en foregangsmand inden for den kulturelle verden, der promoverer kunst. Selv om jeg synes, han skulle være gået på School of the Art Institute of Chicago, fortjener han alligevel en æres-doktorgrad fra os, tilføjer Wainwrigt.

West kvitterede for hæderen med at optræde for de fremmødte studerende og holde en takketale iført kappe og hue:

- Denne ære vil gøre jeres liv lettere af to årsager: I behøver ikke længere at forsvare mig, og jeg vil gøre vores alle liv bedre, sagde æresdoktoren, der tidligere har været gæsteforelæser ved det anerkendte Oxford University.

Wests kendiskone, reality-personligheden Kim Kardashian West, var meget begejstret over sin mands udnævnelse, udtrykte hun på sin Instagram.

- Dr. Kanye West! Jeg er så stolt af dig, skat, og jeg ved, at din mor også ville være så stolt, skrev fru West om gemalens afdøde mor, som var professor i engelsk ved Clark Atlanta University.

Kanye West arbejder i øjeblikket på sit ottende album, der indtil videre har titlen "SWISH." Han har meget apropos tidligere udgivet plader med titlerne "The College Dropout" og "Graduation."

Se fruens hyldest her: https://instagram.com/p/2jgWguuSxd/?taken-by=kimkardashian

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip