Radikal minister: Ikke flere midler til dagpengesystem

De Radikale vil ikke være med til at putte flere midler i dagpengesystemet, som Dansk Folkeparti nu lægger op til.

Det fastslår partiets næstkommanderende, uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, over for Ritzau.

- Vi synes, man skal bruge kræfterne på at få folk i arbejde, og hvis man så endelig har flere penge, så vil jeg hellere bruge dem på dem, der står langt længere væk fra arbejdsmarkedet, nemlig de socialt udsatte og deres børn, erklærer hun og tilføjer:

- Dem når vi aldrig at tale om, og det burde være tid til, at vi tog os af dem, nu hvor vi er gennem krisen, og beskæftigelsen stiger.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, erklærer i mandagens udgave af Jyllands-Posten, at der skal tilføres flere midler til dagpengesystemet.

- Socialdemokraterne kunne jo gå sammen med os om at forbedre systemet før valget, og så måtte De Radikale tage pejling af, at hvis de vil sidde i SR-regering igen efter valget, så er det afgørende for Socialdemokraterne, at det her bliver løst, siger han til avisen.

De Radikale var sammen med blandt andre Dansk Folkeparti med til at halvere dagpengeperioden fra fire til to år i en aftale tilbage fra 2010. Ved samme lejlighed blev genoptjeningskravet fordoblet fra 26 til 52 uger.

Aftalen er blevet videreført under den nuværende regering, som dog i adskillige omgange har måttet indføre midlertidige forlængelser og ydelser, ligesom der er nedsat en kommission, som skal se på dagpengesystemet.

Alligevel fastholder De Radikale, at en dagpengeperiode på to år er "rimelig".

- Det er rigtigt, at det var et voldsomt tidspunkt at reformere dagpengene på, det skulle være sket i opgangstider. Vi stemte for aftalen, men vi var ikke med til at udforme den, og derfor lavede vi også en inden indfasning, siger Sofie Carsten Nielsen

Spørgsmål: Men den indfasning har vel også kostet flere penge, end der var lagt op til i aftalen?

- Ja, og de penge er brugt nu. Det har vi været rede til i en krisetid, og nu har vi opsving i økonomien, påpeger ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip