Radikale: DF skader dansk erhvervsliv

Dansk Folkeparti er "ude af trit med virkeligheden" med sit forslag om at gøre det mere bureaukratisk for danske virksomheder at hente udenlandsk arbejdskraft til landet.

Det siger De Radikales forsknings- og uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen.

Konkret ønsker Dansk Folkeparti, at kommunerne skriver under på, at virksomhederne har afsøgt mulighederne for at få en dansk ledig til at tage et job, før der åbnes op for muligheden for at hente udenlandsk arbejdskraft ind.

Dansk Folkeparti erkender, at det vil give "en lidt mere tung proces" for virksomhederne og kommunerne, men det er et ønske, der "står højt på listen" efter valget, siger partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen til Politiken.

Og det falder ikke i De Radikales smag - for nu at sige det mildt:

- Dansk Folkepartis forslag er ude af trit med virkeligheden, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

- Det vil være et kæmpe slag for de virksomheder, som de tror, de hjælper. De vil skabe et enormt bureaukrati, og de vil blande sig i, hvem private virksomheder skal ansætte. Det går Radikale aldrig med til, fastslår hun.

Ud over beviskravet til virksomheder foreslår Dansk Folkeparti at indføre optjeningsprincipper på velfærdsydelser til udenlandske statsborgere, samt at man afskaffer green card-ordningen.

Samtidig vil partiet justere beløbsordningen, så det ikke længere er nok for en udlænding at tjene 375.000 kroner om året for at få adgang til det danske arbejdsmarked.

- Det her er Dansk Folkeparti, der laver politik ud fra en simpel mavefornemmelse uden at sætte sig ind i, hvilken effekt deres udspil har, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Det er skadeligt for dansk erhvervsliv og dermed arbejdspladser til danskerne, så jeg håber ikke Dansk Folkeparti får indflydelse på et kommende regeringsgrundlag, siger hun.

/ritzau/

.

Dagens Gossip