Radikale: Flygtningelandsbyer må ikke ende som ghettoer

Selvom Socialdemokraternes udlændingepolitik tidligere har vakt skepsis hos De Radikale, så er partiet positivt indstillet over for store dele af de fem flygtningetiltag, som Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), fremlagde torsdag.

Det fortæller Sofie Carsten Nielsen, Radikales integrationsordfører.

Det er ikke længere tilbage end i oktober, at hun kritiserede sine tidligere samarbejdspartnere fra regeringstiden. Sofie Carsten Nielsen mente nemlig, at Socialdemokraterne havde strakt sig for langt på udlændingeområdet.

Men i lyset af de fem nye flygtningetiltag er kritikken ikke nær så skarp. Sofie Carsten Nielsen roser særligt Socialdemokratiet for at ville øge udviklingsbistanden til nærområderne.

- Det er et stærkt og godt signal fra Socialdemokraterne. Det er vi rigtig glade for, siger hun.

- Det er blevet en mode at skære i bistanden til de allermest udsatte i hele verden. Vi kunne godt have frygtet, at Socialdemokraterne havde fulgt den strøm, så vi er glade for, at de står fast på udviklingsbistanden.

Derudover er Sofie Carsten Nielsen også positivt indstillet over for forslaget om flygtningelandsbyer.

- Vi er sådan set helt enige i, at vi skal hjælpe kommunerne. Vi er også villige til at se på, om der skal findes en kommunal eller statslig løsning.

- For os er det bare afgørende, at det kommer til at fremme integrationen, og ikke skaber ghettoer og marginalisering. Der skal være mulighed for arbejde og skolegang uden for landsbyerne, siger Sofie Carsten Nielsen.

Der er dog også elementer i Socialdemokraternes tiltag, der bestemt ikke er Sofie Carsten Nielsens kop te. Særligt punktet omkring stramning af familiesammenføring bekymrer den radikale integrationsordfører.

- Det ligner et symbolpolitisk slag i luften, for jeg kan ikke se, hvilke problemer det skal løse at stramme reglerne for familiesammenføring. Jeg tror ikke, at det hjælper på integrationen, og jeg tror heller ikke, at det skaber færre flygtninge i verden.

- Det vil ramme mennesker, der har boet, arbejdet og levet i Danmark i mange år, og det vil også ramme danskere. Det gør bare livet surt for dem, der gerne vil have deres elskede til Danmark, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip