Radikale går hårdt til Thornings nytårstale

Fuldstændig forfejlet og ude af proportion.

Så krasbørstig er skudsmålet om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale fra De Radikales gruppeformand i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer.

- Der manglede fuldstændig udsyn i talen. Hun rundede lige rituelt Afghanistan, men ellers manglede der udsyn, siger hun.

- Vi står foran et EU-parlamentsvalg, som bestemmer rigtig meget for Danmark, og hun nævner det ikke med et ord. Klimaforandringerne er en anden kæmpestor udfordring, så jeg er rystet over, at det ikke er med, siger hun.

I talen brugte Thorning meget tid på at tale om de ældre. Både dem der er i arbejde, og dem der er gået på pension.

- De ældre er da en vigtig udfordring, men proportionerne skrider jo fuldstændig for hende, siger Charlotte Fischer om statsministeren.

- Hun forfejler fuldstændig at give et fremadrettet bud på, hvad vi står overfor af udfordringer i det nye år, når det gælder vækst og fremgang i Danmark.

- Det er vigtigt at gøre det godt for de ældre, men hvis vi ikke lykkes med at skabe vækst og uddannelse i Danmark, så har vi ikke råd til at gøre noget for de ældre, siger hun.

Også De Radikales spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Morten Helveg Petersen, er ude med riven efter Thornings tale.

- Jeg forstår ikke, at der ikke var et ord om EU, skriver han.

- I 2014 er der valg til Europaparlamentet, EU skal formulere sine klimamålsætninger, komme videre i bankunionen, og Danmarks forbehold på retsområdet kommer til at genere os selv endnu mere. Havde været et par bemærkninger værd i en ellers god tale, skriver Morten Helveg Petersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip