Radikale græsrødder: Husk de svageste i dagpengedebatten

Dagpengereformen dominerer debatten ved De Radikales landsmøde på Nyborg Strand, selv om partilederen Morten Østergaard slår fast med syvtommersøm, at partiet ikke forlænger to års dagpenge eller forkorter et års arbejde til at genoptjene dagpenge.

- Fire år på dagpenge er for meget. Og selve reformen, mener jeg, er rigtig og rimelig. Slet og ret, siger Morten Østergaard.

Derimod efterlyser Inger Marie Vester fra Skanderborg mere radikal lydhørhed om dagpengereformen, som De Radikale sammen med VK-regeringen og DF stod fadder til i 2010, og som siden indførelsen i 2011 har redet deres socialdemokratiske regeringspartner som en mare.

- I er nødt til at vise et menneskeligt ansigt, mens dagpengekommissionen arbejder. Jeg vil slutte med et citat af Poul Nyrup: "Kunne vi ikke gøre det lidt bedre?" siger hun.

Mange radikale forstår ikke, at partiet ikke vil flytte et komma i dagpengereformen, men går til valg på at sløjfe 24 års reglen og tilknytningskravet, mener Inger Marie Vester.

Derimod advarer forhenværende folketingsmedlem Elisabeth Arnold fra Aarhus mod at lytte til de faglige ledere som FOA's formand, Dennis Kristensen, der vil halvere genoptjeningskravet til et halvt år.

De Radikales nye næstformand, Sofie Carsten Nielsen, efterlyser mere interesse for de svageste, som ikke har "fagforeninger, der laver skræmmekampagner".

- Derfor bakker jeg helt op om dagpengereformen. Jeg vil bekæmpe Pia Olsen Dyhrs (SF's formand, red.) mål: "Vi er stadig ikke i mål om at få folk tilbage på dagpenge". Det er i hvert fald ikke vores mål, siger Sofie Carsten Nielsen.

Anne Grønlund fra Dragør kritiserer SR-regeringen for at lave spin i stiletter i stedet for at støtte samfundets svageste.

- Jeg er medlem af De Radikale, så længe partiet fører socialliberal politik. Men mit bæger er fyldt til randen, siger hun i en landsmødedebat, hvor dagpengereformen fylder en del.

/ritzau/

 

Dagens Gossip