Radikale: Løkke griber efter halmstrå med milliardpåstand

Det er malplaceret kritik, når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, går i kødet på regeringen og beskylder den for at føre en økonomisk politik, der blot skubber en milliardregning foran sig.

Det mener De Radikales finansordfører, Camilla Hersom.

- Det er en malplaceret anklage at komme med, for det er jo måden, man driver politik på og styrer et land. Man laver nogle overslag, og i sagens natur er der ting, vi ikke ved, fordi det foregår i fremtiden. Det tager man så bestik af. Det er ikke odiøst, siger hun til Ritzau.

- Jeg ser det som udtryk for, at det i virkeligheden går så godt med dansk økonomi, at Venstre griber efter de halmstrå, der er. Et halmstrå er selvfølgelig, at det her er nogle komplicerede sammenhænge, hvor man prøver at skabe usikkerhed om regeringens politiske linje, tilføjer Camilla Hersom.

Venstre beskylder tirsdag i Berlingske regeringen for at skubbe en ubetalt milliardregning foran sig. Partiet mener at have fundet 11 sager, hvor regeringen har truffet beslutninger uden at have finansieringen endegyldigt på plads.

Camilla Hersom afviser dog, at der vil være et milliardhul i fremtiden.

- Jeg er fuldstændig sikker på, at de ting, vi har lagt frem, kan finansieres. For det er den måde, man tilrettelægger en ansvarlig politik på. Det er almindelig praksis, at man på finansloven har store reserver, der kan håndtere den slags, siger hun og tilføjer:

- Venstre burde række telefonen mod sig selv. Partiet vil bruge hele reserven til deres nulvækst, men har selv ved flere lejligheder accepteret, at det er gængs praksis, at man kan lægge sig fast på, at der er besparelser, men ikke præcis hvor i budgettet.

Sammenlagt er oppositionspartiet nået frem til, at der kommer til at mangle fem milliarder kroner i den kommende valgperiode fra 2016 til 2019.

Det drejer sig ifølge Venstres beregninger blandt andet om en ubetalt elreform, et ufinansieret antiterrorudspil, uspecificerede besparelser på Undervisningsministeriets budget og på beredskabet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip