Radikale ønsker antiradikaliseringsplan i alle kommuner

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Slut med fokus på tossede imamer. Lad os komme i gang med de rigtige forhandlinger om antiradikalisering og integration i Danmark.

Sådan lyder det fra Sofie Carsten Nielsen, udlændinge og integrationsordfører for De Radikale, forud for næste etape i forhandlingerne om antiradikalisering.

Forhandlingerne begynder onsdag morgen klokken 7.15 hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Hun overtager tøjlerne fra kirkeminister Bertel Haarder (V), som sad for bordenden, da fokus var på imamer.

De Radikale kommer med ni tiltag til Støjberg.

- Nu skal vi endelig tale om, hvordan vi laver en egentlig forebyggelse mod radikalisering.

- Indtil nu har diskussionen bare handlet om, hvad vi gør ved åndssvage imamer, og hvordan vi forhindrer hadprædikanter i at komme ind i landet.

- Det har handlet om at begrænse ytringsfriheden i stedet for at sætte ind på de rigtige områder, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Nu er det på tide, at udlændingeministeren også bliver integrationsminister, fordi vi ved, at forebyggelse af radikalisering sker ved hjælp af nærmiljøet med forældre, venner, lærere og fodboldtræneren.

- Det hjælper ikke at udskamme et par imamer. Tværtimod. Jeg er bange for, at det bare ophøjer dem til langt mere, end de fortjener. Forskningen viser, at vi skal bruge nærmiljøet, siger hun.

Blandt tiltagene er, at alle landets kommuner skal have en antiradikaliseringsstrategi. I dag er det kun omkring halvdelen af kommunerne, der har sådan en, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen.

Det er ikke meningen, at strategien skal være ens på tværs af kommunerne. Strategien skal tilpasses de udfordringer, ressourcer og muligheder, der er lokalt, lyder det i forslaget.

De Radikale vil blandt andet også have kristendomsfaget ændret til "religion og etik" og gøres obligatorisk.

Forhandlingerne begynder klokken 7.15. Foruden Støjberg er også social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til stede ved forhandlingerne.

/ritzau/