Radikale opfordrer til at droppe læreres indstempling

04/08/2014 11:24

admin

Nyheder

Mest læste i dag

De Radikale på Christiansborg kalder det "ærgerligt", at lærere på flere skoler rundt om i landet nu skal til at stemple ind, når de skal på arbejde.

I forlængelse af folkeskolereformen har Tårnby Kommune nemlig besluttet, at lærerne skal bruge hele deres arbejdstid på skolen, og derfor har kommunen sat terminaler op på samtlige af kommunens otte skoler, hvor lærerne skal registrere sig to gange om dagen.

Også i Esbjerg skal lærerne - til deres store utilfredshed - på tre skoler stemple ind og ud.

- Det er jo ikke noget, der ligger i den lov, vi har lavet i Folketinget, siger de Radikales undervisningsordfører, Lotte Rod.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, og det går imod alt det, jeg tror på. Det er en gammeldags måde at skrue arbejdet sammen på, siger hun.

- Vi lægger op til, at lærere og ledere på den enkelte skole kan aftale, hvordan man løser opgaverne, og det betyder altså ikke, at man skal stemple ud og ind.

Spørgsmål: Hvad siger det om klimaet i folkeskolen efter den skolereform, som I var arkitekterne bag?

- Jeg vil hellere vende den om og sige, at man skal tage fat i sine lokalpolitikere og sørge for, at der bliver lavet nogle regler, der giver mening. Lokalpolitikere skal ikke trække sådan nogle regler ned over lærerne.

Spørgsmål: Vil du opfordre til, at man dropper det her?

- Ja, jeg synes, det er en dårlig idé. Når vi har åbnet for, at man overhovedet kan lave en registrering, så er det udelukkende for at give lærerne en sikkerhed for, at de ikke skal arbejde ud over, hvad der er normalt, siger Lotte Rod.

I Socialdemokratiet er undervisningsordfører Annette Lind mindre kontant i forhold til, hvordan hun mener, at de nye regler for lærernes arbejdstid skal indarbejdes.

- Det er op til enkelte skole og den enkelte kommune. Men derudover er det en fælles opgave at få de nye rammer for folkeskolen implementeret på en ordentlig måde, og der mener jeg, at man skal have tillid til lærerne, siger Annette Lind.

/ritzau/