Radikale stejler over regeringens asylpolitik

Mange radikale græsrødder er stærkt kritiske over for SR-regeringens forslag om at begrænse adgangen til familiesammenføring for mennesker, der flygter fra eksempelvis krigen i Syrien.

Det skriver Politiken tirsdag.

En rundspørge til det radikale bagland foretaget af Politiken Research viser, at knap halvdelen af deltagerne synes, at den bebudede stramning er en dårlig idé.

Politiken har spurgt 238 lokalformænd, medlemmer af partiets hovedbestyrelse og byråds- og regionsrådsmedlemmer. Af dem har 97 svaret. Og 48 af dem svarer, at stramningen er en dårlig idé. Kun 27 synes, at forslaget er en god idé.

- Det er en umenneskelig behandling af ulykkelige mennesker. Vi kan ikke være os selv bekendt, siger Henrik Gliese Pedersen, lokalformand i Greve og Solrød, til Politiken tirsdag.

Regeringen har selv forklaret den markante stramning af asylpolitikken med, at der kommer langt flere flygtninge til Danmark end forudset.

Skønnet lyder nu på op til 20.000 i 2014 - en fordobling i forhold regeringens prognose fra august.

Men den øgede tilstrømning kan ikke forsvare beslutningen om, at asylansøgere med midlertidig opholdstilladelse først kan få familiesammenføring efter et år i Danmark, mener mange af de lokale spidser.

Det var mandag ikke muligt for Politiken at få en kommentar fra den radikale integrationsminister, Manu Sareen, der er på ferie, men partiets udlændingeordfører, Marlene Borst Hansen, afviser over for avisen, at folketingsgruppen er ude af trit med baglandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip