Radikale: Svært at spå effekter af asylstramninger

Det er særdeles vanskeligt at spå om, hvorvidt regeringens bebudede stramninger for flygtninges ret til at få familiesammenføring i sidste ende betyder færre flygtninge i Danmark.

Sådan lyder det fra De Radikales gruppeformand, Camilla Hersom.

Til Jyllands-Posten siger partiformand Morten Østergaard (R) søndag, at omkring to tredjedele af de syrere, der ind til nu er kommet til Danmark, har været individuelt forfulgt og dermed automatisk haft ret til familiesammenføring.

Fortsætter den tendens, vil størstedelen af flygtningene dermed ikke blive berørt af de bebudede stramninger.

Regeringens officielle prognose for antallet af flygtninge i år er nu på 20.000. Tallet er blevet opjusteret to gange, da særligt situationen i Syrien har drevet millioner af mennesker på flugt fra den militante gruppe Islamisk Stat.

Men da flygtninge oftest har familie, som de gerne vil have med til Danmark, kan tallet blive dobbelt så stort, hvis man tager familiemedlemmer med i regnestykket.

- Så vidt jeg ved, plejer man at forvente, at der i gennemsnit kommer et familiemedlem med for hver flygtning, der får asyl, da nogle ikke har familie, mens andre har, siger Camilla Hersom.

Dermed kan det samlede antal flygtninge inklusive familiemedlemmer havne på 40.000, hvis den tommelfingerregel gælder, og regeringens officielle prognose holder stik.

Camilla Hersom har ikke noget bud på, om stramningerne fra regeringens side betyder, at færre flygtninge ender i Danmark, men det er heller ikke det vigtige, påpeger hun.

På linje med sin partiformand er det afgørende, at stramningen giver ro ude i kommunerne, som skal stå for at integrere de mange ekstra flygtninge.

- De nye regler vil give kommunerne et pusterum. Kommunerne skal have boliger og integrationsprogrammer parat, og det får de nu bedre tid til, siger Camilla Hersom.

- Det er ikke et spørgsmål om at holde folk væk fra Danmark. Det er et spørgsmål om, at vores kommuner skal kunne følge med, slår hun fast.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip