Radikale: Tiden er inde til bankunion

Indenrigs- og økonomiminister Morten Østergaard (R) mener, at tiden er moden til at træffe beslutning om dansk deltagelse i EU's bankunion. Det skriver Børsen.

Det kom frem ved et lukket middagsmøde mandag aften i forbindelse med Finansrådets årsmøde efter flere måneder, hvor regeringen ikke har meldt holdningen til den fælles europæiske bankunion ud.

På den officielle del af mødet tidligere mandag var erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) på talerstolen. Her var det fortsat den afventende linje, der blev lagt frem.

Men om aftenen var tonen en anden. Børsen erfarer fra kilder ved arrangementet, at økonomi- og indenrigsministeren i en tale her gjorde det klart, at bankerne må indstille sig på dansk deltagelse i bankunionen.

Ritzau har forsøgt at få fat i Morten Østergaard til en kommentar - men han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Den radikale EU-parlamentariker Morten Helveg Petersen ønsker dansk deltagelse i samarbejdet.

- Vi har fra radikal side arbejdet hårdt i Ecofin (ministerrådet for økonomi- og finansministre, red.) for de afgørende danske prioriteter:

- At ikke-eurolande kan deltage på lige fod med eurolande, at realkreditten er sikret, og at det er bankerne og ikke skatteyderne, som betaler for fremtidige bankkrak. Det er lykkedes, og derfor bakker jeg op om, at Danmark går med i bankunionen, siger Morten Helveg Petersen i en kommentar.

På den åbne del af Finansrådets årsmøde tidligere mandag, hvor pressen var inviteret, sagde nationalbankdirektør Lars Rohde, at Danmark bør gå med i den europæiske bankunion.

- Det vil styrke den finansielle stabilitet at have en fælles myndighed, der forventes at være bedre til at forebygge, forudse og håndtere finansielle kriser, lød det fra Nationalbankdirektøren.

- Unionen vil medføre øget konkurrence på priser og produkter til gavn for forbrugere og virksomheder i de deltagende lande, sagde Lars Rohde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip