Radikale: Venstres opførsel er pinlig og grotesk

Det er pinligt og ærgerligt.

Sådan siger De Radikales forsvarsordfører, Zenia Stampe, efter at beslutningen om at sende danske F16-jagere til Irak onsdag aften er blevet udskudt i Folketinget.

- Hvis der er nogen, der har presset på, og som det ikke har kunnet gå hurtigt nok for, så er det de borgerlige. Det er ikke mere end to timer siden, at de bakkede op om det i betænkningsbidraget. Så det har bare været tom snak, siger Zenia Stampe til Ritzau.

Stridspunktet er helt konkret, om det kan karakteriseres som landsforræderi, hvis danske syrienkrigere skyder mod de udsendte danske soldater. Det ville blandt andet Venstre og Dansk Folkeparti gerne have svar på.

Onsdag aften er det derfor usikkert, hvorvidt de danske F16-fly kommer af sted klokken 09.30 torsdag morgen.

Det afhænger af, hvornår forsvarsudvalget kan behandle sagen, inden den igen kan komme tilbage i folketingssalen. Det bliver muligvis allerede først på natten, men det er fortsat usikkert.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, skriver på Twitter, at Folketingets forsvarsudvalg har indkaldt justitsministeren i hastesamråd torsdag morgen "for at sikre, at angreb på danske soldater er landsforræderi og kan straffes."

Zenia Stampe mener, at situationen er så alvorlig, at én dag fra eller til faktisk gør en forskel.

- Det er temmelig akut. Det er kun en uge siden, at vi fik en anmodning om at hjælpe. Der er tusindvis af flygtninge, der er sendt på flugt, og som har brug for vores hjælp, siger hun.

- Jeg synes, at det er fuldstændig grotesk. Vi har haft en lang og grundig debat i salen om det her, tilføjer Zenia Stampe.

Inger Støjberg, der er Venstres politiske ordfører, afviser, at der er tale om indenrigspolitisk drilleri.

- Det er ikke fordi, at vi ikke vil have det danske bidrag af sted, men vi vil have afklaret det her, sagde hun til TV2 News

/ritzau/

 

Dagens Gossip