Radikale vil have lavere topskat med i ny skattereform

Med udsigt til et snarligt folketingsvalg annoncerer den radikale leder, Morten Østergaard, nu ønsket om en skattereform, der sænker skatten på arbejde – også i toppen af indkomstskalaen.

Pengene vil han blandt andet finde ved at ophæve den mangeårige fastfrysning af boligskatterne fra 2020. Det skriver Politiken.

- Det er helt afgørende, at alle oplever, at skatten på arbejde falder. Vi skal adressere spørgsmålet om, at det kan betale sig at arbejde, og fortsætte af det spor, vi har lagt.

- Men det er også vigtigt, at vi tør tage diskussionen om marginalskatten, siger Morten Østergaard til Politiken.

Spørgsmål: Altså topskatten?

- Ja, skatten på den sidst tjente krone. Det er den, der betyder noget for, om virksomhederne kan tiltrække arbejdskraft og dermed oprette job.

Skattestoppet på boliger er både økonomisk uhensigtsmæssig og socialt skævt, mener den radikale leder:

- Hvis vi fortsætter med at give løbende skatterabatter til boligejerne, omfordeler vi i uset grad til fordel for dem, der har mest i forvejen.

- Den løbende udhuling koster milliarder i de kommende år, og pengene er bedre anvendt på at sænke skatten på arbejde for alle, siger Morten Østergaard til Politiken.

Han understreger, at han står ved den nuværende skattereform, som løber til 2020.

Regeringen kunne fredag sole sig i, at det centrale mål om 150.000 ekstra i privat beskæftigelse i 2020 ser ud til at blive opfyldt. Hvad der herefter skal ske, er åbent.

Finansminister Bjarne Corydon (S) lægger afstand til Østergaards ønsker.

- Det er velkendte radikale holdninger og ikke regeringens politik, skriver Corydon i en mail til Politiken.

Finansministeren understreger dog samtidig, at "SR-regeringen er en reformregering. Og det vil vi også være efter et valg".

Han ser ikke behov for at røre ved fastfrysningen af boligskatten.

- Der er en bred aftale i Folketinget, som binder alle forligspartierne til ikke at røre ved boligskatterne. Det er en aftale, som gælder i hele næste valgperiode og mere til. Og den aftale er vi rigtig godt tilfredse med, skriver Corydon til Politiken.

Venstres finansordfører Peter Christensen er åben over for skattelettelser, men vender tommelen ned til at røre boligskatterne, skriver Politiken.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip