Radio-darling skriver sange med tømmermænd

Ondt i hovedet og en ustyrlig trang til bare at spise pizza, drikke cola og ligge på sofaen kan være et godt øjeblik til at notere en sang ned på. I hvert fald for den tidligere Figurines-forsanger Christian Hjelm, der efter ni år i indiebandet besluttede sig for at prøve solokarrieren og nu er klar med sit andet album som enegænger.

- Tømmermænd er et ret godt stadie til at skrive sange i, for der er man mærkelig ukritisk over for sig selv. Jeg er dårlig til at sige: I dag vil jeg lave en sang. Sangene kommer altid til mig, når jeg mindst forventer det, siger den prisvindende musiker Christian Hjelm og forklarer det som et "state of mind" og at det handler om at nikke ja til det, der lige kommer til én.

Netop det umiddelbare sætter den nordjysk-fødte vokalist højt. En tankegang, der især har fyldt meget på hans splinternye album "Vaskeægte", hvor ingen havde hørt de nedskriblede sange, før de skulle i studiet og indspilles - netop for at opnå et intuitivt og umiddelbart udtryk.

- Jeg stræber efter at være umiddelbar og kan godt lide idéen om det. Ikke kun med musik. Det kan nogle gange være svært at tro på det, der kommer til én. "Arh, kan det passe? Er det virkelig denne her vej, jeg skal gå?" Den hurtige intuition kan skræmme folk, og også mig, siger albumaktuelle Christian Hjelm.

Selvom det kan være skræmmende, er det dog ikke helt fjernt for sangeren at følge sin intuition, så snart den viser sig.

-Jeg skal ikke kæmpe for at være umiddelbar. Jeg er det meget af natur, men jeg er også eftertænksom og med en kringlet hjerne. Nogle gange kan jeg godt lægge en sang på hylden, for det var simpelthen for nemt og naturligt, den kom til mig. Det er dog ofte de sange, der i sidste ende bliver hits, fortæller han.

Christian Hjelms andet soloalbum "Vaskeægte" er ude 25. august. Solodebuten "Før vi blev lette" kom på gaden i 2012 og gav ud over gode anmeldelser blandt andet den tidligere frontsanger i Figurines en Steppeulv-pris som årets vokalist.

Newspaq

 

 

Dagens Gossip