Radio24Syv og Det Kongelige Teater inviterer 500 jyder på en gratis teatertur

Skrevet af Elo Christoffersen

|

30/11/2012

Dagens topnyheder

Tag en tur i Det Kongelige Teater med alt betalt. Sådan lyder tilbuddet til alle teaterinteresserede i Jylland. Bag initiativet står Radio24syv og Det Kongelige Teater, der lørdag den 26. januar 2013 inviterer jyderne på en tur med toget til København.

- Radio24syv er hele Danmarks taleradio og Det Kongelige Teater er hele Danmarks nationalscene, derfor er et samarbejde mellem os et helt naturligt krydsfelt at give danskerne nye oplevelser i. To organisationer, der geografisk tager deres udgangspunkt i hovedstaden, skal ind i mellem gøre sig ekstra umage for at betyde noget i resten af Danmark - det kan man sige, vi gør med Teaterturen, siger Radio24syvs direktør Jørgen Ramskov.

Vinterbergs "Kollektivet" på Store Scene

Teaterturen foregår lørdag den 26. januar 2013 og de 500 heldige, der sikrer sig en billet, skal se Thomas Vinterbergs og Mogens Rukovs forestilling "Kollektivet" på det Det Kongelige Teaters Store Scene i Skuespilhuset. Forestillingen, der blandt andet har Mikael Birkkjær, Lars Ranthe og Mette Horn på rollelisten, er en både munter og barsk fortælling om livet i halvfjerdsernes kollektiver.

De bedste begrundelser vinder

Det kræver en lille, men vigtig indsats at deltage i Teaterturen. På hjemmesiden teaterturen.radio24syv.dk skal interesserede skrive en kort begrundelse for, hvorfor præcis de skal have to gratis billetter til den særlige teaterlørdag.

Syd- og sønderyderne kan stige på toget i Fredericia, Esbjerg, Kolding, Sønderborg og Vejle. Foruden selve teaterforestillingen byder dagen blandt andet på underholdning i toget, forplejning og en rundvisning i Operaen. Toget kører tilbage samme aften.