Raket fra Gaza rammer israelsk benzintank: Tre sårede

Det israelske raketforsvarssystem Iron Dome har de seneste dage haft godt styr på at uskadeliggøre de raketter, der er blevet affyret fra Gazastriben mod mål i Israel.

Men fredag morgen er der meldinger om, at en palæstinensisk raket har ramt en benzintank i byen Ashdod i det sydlige Israel, der ligger omkring 28 kilometer nord for Gaza.

Angrebet skabte en enorm eksplosion, og ifølge lægekilder er tre mennesker blevet såret. Heraf én meget alvorligt, lyder det.

- En byge af raketter blev affyret mod Ashdod, hvor én ramte en benzintank og forårsagede stor ødelæggelse, hedder det i en erklæring fra den israelske hær.

En stor kraftig røgsøjle kan ses fra stedet, mens redningshold forsøger at få ilden under kontrol.

Raketforsvarssystemet Iron Dome er designet til at uskadeliggøre raketter, der har retning mod beboelsesområder. Hvis raketterne er på vej mod øde områder, som eksempelvis en mark, lader systemet dem være.

Siden Israel indledte sin offensiv mod Hamas i Gaza, er antallet af dræbte nu oppe på 98, mens 670 mennesker er blevet såret i Gaza. Det skrev talsmanden for den lokale redningstjeneste, Ashraf al-Qudra, fredag morgen på Twitter.

Samtidig rapporterer det nationale libanesiske nyhedsbureau, at der fredag morgen blev affyret to raketter fra det sydlige Libanon mod Israel, der angiveligt har svaret igen ved at affyre 25 granater mod mål i Libanon.

Ingen personer er tilsyneladende kommet noget til ved angrebene.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip