Raketter fra Libanon rammer det nordlige Israel

En raket har sent mandag ramt den nordlige del af Israel, oplyser landets hær på det sociale medie Twitter.

Raketten kom angiveligt fra Libanon.

Israelsk artilleri svarede igen ifølge israelske sikkerhedskilder.

Der er ingen meldinger om sårede ved raketangrebet.

Det er tredje dag i træk, at Israel kommer under raketangreb fra nord samt fra Gazastriben i syd.

Fem raketter fra Syrien ramte søndag den del af Golan-højderne, som er annekteret af Israel, og dagen før blev en raket affyret fra Libanon.

Sent mandag aften udførte Israel luftangreb i Gaza. Angrebene dræbte to palæstinensere. En af Gazas højeste bygninger med både lejligheder og kontorer blev ødelagt, og store eksplosioner sårede yderligere 20 personer.

Flere hundrede naboer til bygningen er blevet evakueret på grund af frygt for, at skaderne vil få den til at kollapse.

Siden mandag aften har Israel udført 15 luftangreb mod mål i Gaza.

Som modsvar har palæstinenserne affyret adskillige raketter tirsdag morgen fra Gaza mod Israel. Hamas hævder at stå bag. En af raketterne blev uskadeliggjort i udkanten af Tel Aviv af det israelske forsvarssystem Iron Dome.

Ifølge palæstinensiske hospitalskilder er over 2100 mennesker blevet dræbt i Gaza siden 8. juli, hvor israelerne indledte en offensiv for at stoppe raketangreb på Israel fra det Hamas-styrede område. Langt de fleste dræbte er civile - heriblandt 490 børn.

64 israelske soldater har mistet livet, mens fire civile israelere er blevet dræbt.

Tusindvis af hjem er blevet jævnet med jorden eller beskadiget i Gaza under den næsten syv uger lange konflikt, og 500.000 er blevet tvunget til at forlade deres hjem i Gaza, som har 1,8 millioner indbyggere.

Israel har sagt, at Hamas har skylden for civile tab, fordi de militante opererer blandt civile - tæt på kvinder og børn - og skjuler våben i blandt andet skoler og i moskeer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip