Ramadan-madkurve er for alle fattige: - Vi kigger på mennesket i stedet for religionen

Er det kun fattige muslimer, der er berettiget til at få madkurve op til ramadanen, og bør det kun være fattige kristne, der kan få Frelsens Hærs julekurve?   

Nej og nej, mener nødhjælpsorganisation Ramadankurven, som netop nu modtager ansøgninger om madkurve til årets ramadan, der falder fra den 28. juni til 27. juli.

LÆS MERE: Kritik af julehjælp: Hver tiende modtager af julehjælp er muslim

Ramadankurven mener, at hjælpen skal gå begge veje uanset religion. Det skriver lokalavisen.dk.

- Vi ser ikke på, hvem du er, hvad din historie er, hvor du kommer fra eller hvor mange tænder, du har i munden. Hos os er et menneske et menneske. Så længe du har fast bopæl i Danmark og er værdigt trængende bliver du hjulpet, hvis vi har mulighed for det, siger Jannah Betina, der er projektleder hos Ramadankurven til lokalavisen.dk.

LÆS OGSÅ: Frelsens Hær: Vi skeler ikke til religion ved julehjælp

Det er Danish Muslim Aid, der står bag Ramadankurven, og de regner med at kunne bringe glæde med 500 kurve i år. Jannah Betina kan ikke se, hvorfor religion skal spænde ben for nødhjælp, som i hendes optik handler om at hjælpe værdigt trængende - muslimer som kristne.

- Det synes jeg ikke er særligt smart. Jeg synes i stedet, vi skal begynde at kigge på mennesket i stedet for religioner. Det mener jeg er vigtigt. Vi skal se, hvad andre har brug for, og hvordan vi kan hjælpe andre i stedet for at sige 'sådan gør, kristne, muslimer eller jøder', siger Jannah Betina.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ramadankurven blev opfundet som en pendant til julekurven i 2013. Madkurven består blandt andet af basale fødevarer som olie, ris, sukker og mel, men også gavekort.

Det er Ramadankurvens håb, at de kan udvide med legetøj og skoleredskaber. Indholdet er sponseret af virksomheder og private via indsamlinger fortaget af Danish Muslim Aid. Ansøgningsfristen for at søge om ramadankurven er den 16. juni - se mere på Ramadankurvens hjemmeside.

 

Dagens Gossip